Elérhetőségek

Pacsai Fémhordógyártó Kft.

8936 Zalaszentmihály,
hrsz. 0105/12.
Telefon: (+36)92/568-104
E-mail küldése

Pacsai Fémhordógyártó Kft. technológiai korszerűsítése

A kedvezményezett neve:

 • Pacsai Fémhordógyártó Kft.

A projekt címe:

 • Pacsai Fémhordógyártó Kft. technológiai korszerűsítése.

A szerződött támogatás összege:

 • 43 372 934 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

 • 70 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

1 db     HFA- 2021 IT/PF hordófestő berendezése beszerzése.

 • Hordó külső és belső festése, vizes bázisú festékekkel 8 db GRACO MERKUR G24W05 nagynyomású szórópisztoly használatával történik. A rendszer lehetőséget biztosít a paláston két szín használatára is a kétszínű hordók esetében. Megfelelő pneumatikus vezérléssel ellátva a színváltás gyorsan elvégezhető. 5 szín használata, melyből 1 változtatható. A színváltást automatikusan vezérelhető, pneumatikus adagoló szelepekkel oldottuk meg, melyek két darab színváltó tömbön keresztül látják el a pisztolyokat festékkel. A rendszer visszakeringetéssel történik, ami megkönnyíti az esetleges szín cserét, illetve a teljes rendszer átmosását karbantartáskor. Az adagolás 200 literes hordókból, nagynyomású GRACO szivattyúkkal történik. A hordó cseréhez és a festék keveréséhez GRACO pneumatikus emelő és keverő berendezést használunk. Az emelőn lévő fedelére van felszerelve a pneumatikus keverő egység, melynek belsejébe van integrálva a felszívó cső, ami a szivattyúhoz kapcsolódik. Az anyagmozgató egység feladata a ráhelyezett hordók festési pozícióba mozgatása, festési pozícióban annak mozgatása, a lefestett munkadarabok kibillentése a szárítófülke irányába. A festési pozícióban a hordó egy előre beállított sebességgel forog. Forgás során történik a termék belső és palást festése. A belső festéskor a jelenleg is működő módon egy lándzsa rendszerű tartóra kerül felhelyezésre az automata szórófej. A mozgató szerkezet végállása két pozícióban igazodik a forgatott hordó méretéhez.

 

2 db ASK 40T/8 bar SC2 vezérlésű csavarkompresszor beszerzése.

 • ASK 40T/8 bar SC2 vezérlésű csavarkompresszor a hozzá tartozó bekötőtömlővel, AQUAMATCF 19 olaj- víz szétválasztóval és annak kármentő tálcája a beruházás műszaki tartalma, az üzem sűrített levegővel történő ellátását biztosítja. A teljes berendezés elektromos teljesítményfelvétele 8 bar esetén 28,5kW. Hajtómotor hatásfoka 92,7%. Hmotor névleges teljesítménye: 22kW, Hmotor fordulatszáma:2960 1/min. Hmotor védelme: IP55, Energia ellátás: 400V/3/50Hz. Hangnyomásszint: 69 dB. Max. felhasználható levegőmennyisége: 5000 m3/h, Nyomáskülönbség, hűtve szárító: 0,16 bar. Nyomás alatti harmatpont +20 Cfok környezeti hőmérséklet és 30 % relatív páratartalom esetén 3 Cfok.

 

Üzemcsarnok nyílászáróinak cseréje, födém vízszintes hőszigetelése:

 • Az üzemépületek nyílászárói egyszerű fa és fémszerkezetűek egy rétegű üvegezéssel. Új nyílászárók: BRÜGMAN fehér műanyag 5 légkamrás 73 mm tokszerkezet, 4 -16 - 4 rétegű SUPERLOW-E. Ug. = 1,1 m2/K üveggel, Roto vasalattal, kettős perem tömítéssel, műanyag záró kilinccsel szerelve. A hőtechnikai adottságok javulása segíti az éves energia költségeink csökkenést. Az árajánlat szerint: 123,04 nm nagyságban.
 • Zalaszentmihály 0105/12 hrsz gyártó üzemcsarnok fűtött és fűtetlen teret elválasztó födém közétgyapottal történő vízszintes hőszigetelése 273 m2 nagyságban felújításra kerül a következők szerint:
 • Profil fémszerkezet felrögzítése.
 • Kőzetgyapot hőszigetelés elhelyezése.
 • Gipszkarton a fémszerkezetre történő rögzítése.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a ténylegesbefejezés):

 • 2021 szeptember 30.

A projekt azonosító száma:

 • GINOP-1.2.8-20-2020-01956


« Vissza az előző oldalra!
Pacsai Fémhordógyártó Kft. - MagyarPacsai Fémhordógyártó Kft. - Angol